Jeroen Pauw waarschuwt voor alternatief DWDD

Een nieuwe talkshow op het tijdstip van De Wereld Draait Door kan leiden tot 'bijzondere tv-ongelukken'. Daarvoor waarschuwt Jeroen Pauw in het AD.

De Wereld Draait Door (DWDD) met Matthijs van Nieuwkerk is vanaf volgend jaar nog maar zes maanden per jaar op tv te zien. Daardoor ontstaat ruimte voor een nieuwe talkshow van de NPO die de show ook in de zomer wil uitzenden. Als het aan NPO-voorzitter Shula Rijxman ligt, wordt een presentatrice het gezicht van deze talkshow.

Jeroen Pauw zet vraagtekens bij het nieuwe praatprogramma. "DWDD heeft niet alleen een van de beste presentatoren van Nederland, het is een ijzersterke formule en heeft een fantastische redactie. Dag in, dag uit wordt een groot publiek bereikt. Op het moment dat het zomertijd wordt, scoort het nog steeds goed, maar loopt het iets terug. Als het langer licht is, zijn mensen veel moeilijker om 19.00 uur naar de tv te lokken. Juist in dat enorm lastige slot moet een nieuw praatprogramma komen dat, terecht of onterecht, altijd vergeleken gaat worden met DWDD. Het kan leiden tot bijzondere tv-ongelukken, zeg maar.''

Jeroen keert maandagavond terug op NPO 1 met Pauw.

Jeroen Pauw waarschuwt voor alternatief DWDD
Jeroen Pauw waarschuwt voor alternatief DWDD (Foto: BuzzE)