Terpstra maakt woordgrapje, Colombianen woedend

Wielrenner Niki Terpstra en zijn Quick Step-teamgenoot Yves Lampaert zijn echte lolbroeken. De twee doen mee aan de Vuelta a España en zaten zondagavond op een vliegveld, wachtend op hun vlucht richting Navarra, waar dinsdag een tijdrit gereden wordt.

"We hebben een chartervliegtuig, dus normaal hoeven we niet door de security. Maar nu wel, dat komt door de deelname van....", geeft Terpstra hem voor. "....Manzana PostoBOM", kopt Lampaert hem in, een fantastische woordgrap, gebaseerd op de naam van de Colombiaanse wildcardploeg Manzana Postobon, waar onder meer Jetse Bol rijdt. "Hoe vind je hem?!", zou de onvolprezen Harry Engels zeggen.

Omdat we niet de beroerdsten zijn geven we Terpstra en Lampaert een twee voor de moeite voor deze niet zo grappige grap. De Colombianen zijn echter woest. Op social media scheuren de Colombianen massaal uit hun stringetjes tegen Terpstra, het zou zwaar respectloos zijn! 

"Ik ben een trotse Colombiaan, wielerbond UCI zou er goed aan doen hier eens naar te kijken", foeterde Movistar-renner Carlos Betancur. "Hey Niki Terpstra...Colombianen, Nederlanders, Zuid-Afrikanen en Japanners zijn gelijkwaardig, een beetje respect graag", aldus collega Jhonatan Restrepo van Katusha.

Om de Colombiaanse heethoofden, die we wat humor betreft nu toch wel de Duitsers van Zuid-Amerika mogen noemen, toch maar een klein beetje tot bedaren te brengen bood Terpstra nog zijn verontschuldigingen aan ook. "Het was ongepast en het was niet mijn bedoeling iemand te kwesten, het spijt me enorm", klinkt er toch nog een licht sarcastische ondertoon in het bericht door.