'Door politie doodgeschoten man had psychose'

De man die in de nacht van donderdag op vrijdag werd doodgschoten door de politie in Purmerend verkeerde mogelijk in een psychose. Vrienden van het slachtoffer hebben tegenover de website boevennieuws verklaard dat Raymon van der Tien 'ernstige psychische problemen' zou hebben. 

Getuigen zouden hebben verklaard dat er voorafgaand aan de schietpartij een achtervolging plaats zou hebben gevonden. Hierna zou er over en weer geschoten zijn. 'RayRay' zou de door de politie gesommeerd zijn om te blijven staan, na dit bevel werd er nog minimaal één schot gehoord. 

Vrienden van Raymon beweren nu echter dat hij ongewapend was op het moment van de schietpartij en dat zowel instanties als de politie op de hoogte waren van de psychische klachten van Raymon, maar niet de juiste hulp boden. 

Het OM wil niets kwijt over de zaak die door de Rijksrecherche in onderzoek is genomen. De agenten die betrokken waren bij de schietpartij zijn inmiddels gehoord. Op het lichaam van Van der Tien zal sectie worden verricht.