Steely Dan-gitarist Walter Becker overleden

Gitarist en medeoprichter van de band Steely Dan Walter Becker is zondag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de website van de muzikant. Samen met Donald Fagen was Becker het gezicht van Steely Dan.

Waaraan Becker is overleden, is niet bekendgemaakt. Deze zomer was de gitarist al afwezig tijdens concerten van Steely Dan vanwege een ziekte. Wat Becker mankeerde, werd niet gedeeld. Wel liet zanger en toetsenist Donald Fagen aan muziekblad Billboard weten dat Becker "herstellende was van een operatie".

Steely Dan werd in 1972 opgericht door Becker en Fagen. Hun eerste hit was Do It Again van het debuutalbum Can't Buy A Thrill. Op die plaat uit 1972 staat ook de tot een klassieker uitgegroeide song Reelin' In The Years. In 1974 scoorde de band ook nog met Rikkie Don't Lose That Number. De drie tracks zijn ieder jaar te vinden in de Top 2000.

Na de succesvolle periode in de jaren zeventig werd het stil rond de band. Fagen en Becker bliezen in de jaren tachtig Steely Dan weer nieuw leven in. De band werd een studiogroep met naast de twee oprichters veel sessiemuzikanten, onder wie Michael McDonald en Jeff Porcaro, bekend van de band Toto. In de jaren negentig werd er ook weer in wisselende bezetting opgetreden.

Steely Dan-gitarist Walter Becker overleden
Steely Dan-gitarist Walter Becker overleden (Foto: BuzzE)