Keys diep in de nacht door op US Open

Tennisster Madison Keys heeft zich voor de derde keer op rij geplaatst voor de achtste finales van de US Open. Daar was een latertje voor nodig, want pas tegen twee uur 's nachts eindigde haar partij tegen de Russische Elena Vesnina, die ook pas rond middernacht was begonnen.

De als zeventiende geplaatste Vesnina domineerde aanvankelijk en won de eerste set, maar langzaam kwam Keys, als vijftiende geplaatst, beter in haar spel. Ze slaagde erin de wedstrijd om te draaien en in set twee kwam Vesnina er niet meer aan te pas: 2-6, 6-4, 6-1.

Keys speelt hierna tegen de Oekraïnse nummer vier van de wereld, Elina Svitolina. Zij stuurde de Amerikaanse Shelby Rogers met 6-4, 7-5 naar huis en schopte het zo voor het eerst tot de laatste zestien in New York.

De ervaren Estse qualifier Kaia Kanepi bereikte voor het eerst in drie jaar weer de laatste zestien van een Grand Slam-toernooi. Kanepi schakelde het Japanse toptalent Naomi Osaka in drie sets uit: 6-3, 2-6, 7-5.

Met de 20-jarige Daria Kasatkina volgt in de achtste finales weer een jong talent voor Kanepi. De Russische boekte een indrukwekkende zege op Roland Garros-kampioene Jelena Ostapenko: 6-3, 6-2.