Asielzoeker betast 13-jarige, advocaat wil vrijspraak

Een 13-jarig meisje uit Groningen zal de eerste keer dat ze alleen met de bus ging niet snel vergeten. Vorig jaar november stapte zij in de Groningen op de bus richting Gieten. Eenmaal ingestapt ging ze naast een 21-jarige jongen zitten. Tijdens de busrit hield hij haar hand vast en streelde haar lange tijd over haar arm, hand en rug. Ook zou hij haar een kus gegeven hebben. 

Toen het meisje uitstapte viel ze huilend in de armen van haar moeder die op haar stond te wachten. Ze verklaarde tegenover de politie dat ze in paniek was, maar zich niet durfde te verzetten tegen de betastingen. De knul, een uitgeprocedeerde asielzoeker die in een bed-bad-broodvoorziening in Groningen verblijft, ontkent dat hij zijn slachtoffer heeft betast. Hij zou haar alleen hebben gezegd dat hij haar leuk vond en volgens hem hebben ze tijdens de reis alleen zitten praten en lachen. Hij geeft toe dat hij haar hand vasthield, maar zegt niet te hebben opgemerkt dat het meisje dat niet prettig vond. 

Omdat hij is uitgeprocedeerd kan er geen werkstraf worden opgelegd volgens het Openbaar Ministerie. De officier van justie vindt een celstraf te ver gaan en wil het daarom maar bij een waarschuwing laten. De advocaat van de man wil echter volledige vrijspraak van zijn cliënt, aangezien er behalve de verklaring van het kind, geen bewijs is tegen de verdachte. De rechtbank in Assen zal over twee weken uitspraak doen.