Finse basketballers verrassen Frankrijk na overtime op EK

De Finse basketballers zijn het Europees kampioenschap uitstekend begonnen. In groep A, gespeeld in Helsinki, wonnen de Finnen na een zinderende wedstrijd van Frankrijk, samen met Spanje en Servië een van de voornaamste titelfavorieten.

Finland begon ijzersterk, maar Frankrijk, tegenwoordig spelend zonder Tony Parker, kwam in het tweede kwart terug en stond halverwege met 33-32 nipt voor. Ook in het derde kwart was nauwelijks onderscheid te maken, maar in het vierde bedrijf liepen de Fransen gestaag uit naar een 70-62 voorsprong.

De Finnen lieten het daar echter niet bij zitten en vochten zich terug. Vijftien seconden voor het einde tekende Jamar Wilson voor 72-72 en daarmee sleepte hij overtime uit het vuur. Daarin was Finland constant iets beter en vijf seconden voor het einde was het wederom Wilson die de boel besliste: 86-84.

Highlights van Finland - Frankrijk (Bron: YouTube)

Georgië zorgde ondertussen voor een verrassing door een forse Litouwse voorsprong terug te brengen en de wedstrijd naar zich toe te trekken: 79-77. Italië won met 69-48 van Israël, terwijl Duitsland Dennis Schröder liefst 32 punten zag noteren op weg naar de 75-63 zege tegen Oekraïne. Griekenland had weinig moeite met IJsland (90-61) en Slovenië versloeg Polen met 90-81.