Hattrick Ronaldo, Zwitserland op WK-koers

De Zwitserse voetballers zijn nog altijd prima op koers om zich te plaatsen voor het WK van volgend jaar. In groep B werd donderdagavond thuis, zoals wel te verwachten viel, gewonnen van Andorra. Haris Seferovic tekende voor twee treffers, Stephan Lichtsteiner zette met 3-0 de eindstand op het bord, de achtste zege op rij voor Zwitserland.

Portugal speelde thuis tegen de Faeröer en kwam dankzij Cristiano Ronaldo al na drie minuten op voorsprong. Nog voor rust maakte hij er uit een penalty 2-0 van, maar Rogvi Baldvinsson deed zowaar iets terug namens de eilandbewoners. William Carvalho, nogmaals Ronaldo en Nelson Oliveira zorgden in de tweede helft voor de 5-1 eindstand.

Hongarije won ondertussen met 3-1 van Letland en blijft zo theoretisch nog in de race voor het WK. Met zeven zeges uit zeven wedstrijden gaat Zwitserland uiteraard op kop, op drie punten gevolgd door Portugal (18). Hongarije heeft met tien punten nog een miniem kansje op de tweede plaats, de Faeroër, Andorra en Letland zijn uitgeschakeld.

Zwitserland sluit de kwalificatiereeks overigens af met een uitwedstrijd tegen Portugal, dus de strijd om de groepswinst is nog allesbehalve gestreden - Portugal heeft een veel beter doelsaldo.