Negenklapper België in WK-kwalificatie, prachtige comeback Cyprus

De Belgische voetballers hebben in de WK-kwalificatie weer een goede slag geslagen. Thuis stond de immer lastige wedstrijd tegen Gibraltar op het programma, maar daar had men weinig moeite mee.

Bij rust stond het al 6-0 voor de Belgen, onder meer door twee treffers van Romelo Lukaku en een goal plus drie assists van Thomas Meunier. Axel Witsel voegde er met een prachtige beweging een goal aan toe, maar was bij een 5-0 voorsprong ook zo dom om een rode kaart te verdienen. Meunier was zonder meer de man of the match, want na zijn geweldige eerste helft voegde hij er later nog twee treffers aan toe op weg naar de 9-0 zege.

De comeback van de week komt zonder twijfel op naam van Cyprus, dat thuis tegen Bosnie & Herzegovina speelde. De Bosniërs waren in de eerste helft op een 0-2 voorsprong gekomen, waarmee de WK-kansen voor Cyprus bijna voorbij leken. Toch rechtte men de rug en na ruim een uur spelen werd in nauwelijks tien minuten tijd de boel volledig omgedraaid: Cyprus kwam op 3-2, hield het vol en pakte de broodnodige drie punten.

Griekenland leed puntverlies in de thuiswedstrijd tegen Estland (0-0). België staat na zeven wedstrijden op kop met negentien punten, gevolgd door de dertien van de Grieken. Bosnië en Cyprus volgen met elf en tien punten, Estland heeft met vijf punten nog een theoretische kans op de play-offs en Gibraltar bungelt weinig verrassend onderaan met nul punten.