Sneijder: "Nu wel genoeg geluld"

Het Nederlands elftal was kansloos in Frankrijk, maar toch gelooft Wesley Sneijder nog in kwalificatie voor het WK in Rusland.

"Het is zwaar en vervelend als je steeds achter de bal aan loopt. Maar het is de realiteit", zei Sneijder na afloop voor de camera van de NOS.

Sneijder speelde in het Stade de France alleen de eerste helft. "We kwamen er voetballend niet uit en op kracht al helemaal niet. Dus dan wordt het een zware avond."

Oranje verloor met 4-0 door goals van Antoine Griezmann, Thomas Lemar (twee) en Kylian Mbappé. "Het enige positieve is dat Bulgarije van Zweden wint. Deze wedstrijd moeten we heel snel vergeten en morgen volledig focussen op zondag. Het kan nog, daar moeten we in geloven", aldus Sneijder. "Ik geloof erin, maar dan moet je alles winnen."

Nederland speelt zondag thuis tegen Bulgarije. De 33-jarige middenvelder vindt dat er zeker over dit duel moet worden nagepraat. "Al hebben we nu ook wel genoeg geluld. Meer kansen krijgen we niet, dat besef moet er bij iedereen zijn."