FC Utrecht huurt talent van Manchester United

Erik ten Hag beschikt dit seizoen bij FC Utrecht over de diensten van Matty Willock. De middenvelder wordt gehuurd van Manchester United.

Willock maakt voor één seizoen de overstap naar FC Utrecht, waar hij meer ervaring op mag doen. De Engelsman maakte dit seizoen weinig kans op speelminuten onder Josë Mourinho, waardoor hij tijdelijk mag vertrekken bij de club.

De 21-jarige Willock trainde regelmatig mee met het eerste elftal van Manchester United, maar maakte nog niet zijn debuut in de hoofdmacht van The Red Devils. Wel zat hij vorig seizoen twee keer op de bank. Willock is sinds 2012 actief bij Manchester United en speelde zijn wedstrijden voor Onder-18 en vervolgens voor de reserves van Manchester United.

"In Manchester lukte het hem tot op heden niet de stap naar het eerste team te maken, maar wij zijn ervan overtuigd na hem veelvuldig in de Premier League voor beloftenteams te hebben zien spelen dat hij van toegevoegde waarde kan zijn in Utrecht", vertelt Ten Hag op de officiële website van FC Utrecht.

"Matty is een 'polyvalente middenvelder' die de voorbije jaren speelde voor Manchester United en daarvoor een deel van zijn voetbalopleiding genoot bij Arsenal", aldus de hoofdtrainer.