NOS-eindbaas Jan de Jong wordt algemeen directeur bij Feyenoord

Het is transferdeadlineday en op deze dag wordt een opvallende transfer bekendgemaakt. Jan de Jong, nu nog algemeen directeur bij de NOS, wordt de nieuwe algemeen directeur bij Feyenoord. Hij volgt daarmee Eric Gudde op, die in juni zijn vertrek aankondigde. 

"Na ruim 24 jaar NOS sta ik uiteraard niet te boek als een jobhopper", zegt De Jong over zijn beslissing. "Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek." De Jong (50) werkt sinds 1993 bij de NOS. De afgelopen 12,5 jaar maakte hij deel uit van de directie van de omroep, de laatste zeven jaar als algemeen directeur.

"Feyenoord is veel meer dan een club, het is veel groter dan dat. Het is een maatschappelijk fenomeen. Voor velen is het een manier van leven. Iedereen die mij kent, kent mijn enorme fascinatie voor topsport en voor Feyenoord", vervolgt De Jong. "De club staat er fantastisch voor,’ zo weet De Jong. ‘Sportief en financieel. In deze functie mag ik nu met alle andere medewerkers en overige betrokkenen letterlijk en figuurlijk verder bouwen aan de toekomst van Feyenoord. Je zou het maar mogen doen."

Ook Gerard Hoetmer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Feyenoord, is blij met de keuze voor De Jong. "Wij zijn verheugd dat Jan Feyenoord komt versterken als algemeen directeur. Hij heeft jarenlange ervaring in het leiden van een complexe organisatie, het managen van zeer diverse stakeholdergroepen en het uitbouwen van een leidend mediabedrijf. Bovendien sluit zijn grote kennis van de sport- en voetbalwereld, met de daarbij behorende relaties en netwerken, naadloos aan bij de ambities die wij als club hebben. Daar komt bij dat we er van overtuigd zijn dat Jan ook als persoon een uitstekende match is met Feyenoord."

De Jong gaat per 1 november aan de slag bij de landskampioen. 

Jan de Jong verkast van de NOS naar Feyenoord. (PRO SHOTS/Henk Jan Dijks)
Jan de Jong verkast van de NOS naar Feyenoord. (PRO SHOTS/Henk Jan Dijks)