Liverpool bereikt akkoord over Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain maakte de overstap naar Liverpool. De club heeft met Arsenal en akkoord bereikt over een transfersom van 42 miljoen euro.

Alleen de medische keuring kan de transfer nog in de weg staan. Oxlade-Chamberlain zal spoedig gekeurd worden en zet vervolgens zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij The Reds.

Eerder bereikte Arsenal met Chelsea een akkoord over een transfersom van 43,5 miljoen euro, maar Oxlade-Chamberlain weigerde de overstap te maken naar de ploeg van Antonio Conte. Arsenal opende vervolgens de gesprekken met Liverpool.

Oxlade-Chamberlain verwacht dat hij bij Liverpool zijn favoriete positie op het middenveld zal bekleden onder Jürgen Klopp. De Engelsman is na Mohamed Salah, Dominic Solanke en Andy Robertson de vierde aanwinst van Liverpool.

De club is echter nog niet klaar op de transfermarkt. Ook de onderhandeling met AS Monaco-speler Thomas Lemar zijn nog in volle gang. Daarnaast heeft de ploeg met RB Leipzig een akkoord bereikt over Naby Keita, die volgend seizoen de overstap maakt.