Trentin klopt Rojas in tiende etappe Ronde van Spanje

Matteo Trentin heeft de tiende etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Italiaan was in een sprint met twee te snel voor de Spanjaard José Joaquin Rojas. Voor Trentin is dit zijn tweede overwinning in de Vuelta a España, nadat hij eerder de vierde etappe won.

Het was lang wachten totdat de juist vlucht tot stand kwam. Pas na negentig kilometer zou er een vlucht van achttien renners wegrijden met daarbij Niki Terpstra (Quick-Step Floors) en Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo). De twee Nederlanders hadden het gezelschap van José Joaquin Rojas, Marc Soler (beiden Movistar), Rafael Reis, Jaime Roson (beiden Caja Rural-RGA), Juan José Lobato (LottoNL-Jumbo), Matteo Trentin (Quick-Step Floors), Luis Leon Sanchez (Astana), Alessandro De Marchi (BMC), Arnaud Courteille (FDJ), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data), Michael Mørkøv (Katusha-Alpecin), Nico Denz en Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale), Domen Novak en Valerio Agnoli (Bahrain Merida).

Het was al snel duidelijk dat de kopgroep voorop zou blijven. Op de voorlaatste klim ging Janse van Rensburg alleen in de aanval. De Zuid-Afrikaan zou op de slotklim het gezelschap krijgen van de Italiaan Trentin en Spanjaarden Rojas en Roson. In de lastige afdaling moest eerst Janse van Rensburg afhaken en later moest ook Roson afhaken bij Trentin en Rojas. In de sprint met twee was Trentin duidelijk sneller dan Rojas.

Ook in de groep van de favorieten was er in de afdaling een poging van Vicenzo Nibali, maar de Italiaan zou niet wegkomen bij de groep. De poging van de Ier Nicolas Roche was wel succesvol. Roche zou een halve minuut terugpakken op Froome, waardoor hij nu derde staat op 36 seconden.