Mogelijk kunstgrasverbod in de Eredivisie

De commotie over kunstgrasvelden in de Eredivisie heeft ervoor gezorgd dat er actie ondernomen gaat worden. Er wordt een speciale werkgroep samengesteld die de komende maanden aan een voorstel gaat werken, waaronder mogelijk een geheel verbod. Op 12 december moeten 34 clubs, uit de Eredivisie en de Jupiler League, hun stem uitbrengen, zo meldt het Algemeen Dagblad

Er zal snel actie worden ondernomen. Op 4 september wordt bij de Vergadering Betaald Voetbal de eerste stap gezet. Dan zal de aanpak worden besproken en wordt er een 'Werkgroep Kunstgras' samengesteld. Deze groep zal bestaan uit afgevaardigden van clubs, de Coaches Betaald Voetbal en de Centrale Spelersraad.

Volgens Jacco Swart, directeur van de Eredivisie CV, hoeft er niet eerst uitgebreid onderzoek te worden gedaan. "Er hoeven niet eerst zaken te worden onderzocht. Er zijn al heel veel onderzoeken gedaan. De feiten liggen er allemaal wel, het is nu zaak om tot een oplossing te komen."

"De urgentie wordt nu meer dan ooit gevoeld. Het is nu eerst zaak om een goede werkgroep te formeren, waarin alle betrokken partijen zich goed vertegenwoordigd zien. Vervolgens kan er snel gewerkt worden aan een voorstel", aldus Swart.