Haase kansloos onderuit in eerste ronde US Open

Voor Robin Haase zit de US Open er wat betreft het enkelspel weer op. De Nederlander was in New York als 32e geplaatst, maar ging in de eerste ronde in straight sets onderuit tegen de Brit Kyle Edmund, die zes plekken onder Haase's 36e plaats op de wereldranglijst staat.

Haase had het in set één al met enige regelmaat moeilijk en moest op 4-3 zijn service inleveren, waarmee ook de set uit zijn handen glipte. In het tweede bedrijf leverde Haase wederom als eerste zijn service in, maar dit keer wist hij de break terug te pakken. Dat duurde natuurlijk niet lang, want één game later sloeg Edmund opnieuw toe en dit keer maakte de Brit het wel af.

Een alsmaar sipper kijkende Haase leek het hoofd in set drie al gelijk te buigen door de allereerste game van de set in te leveren op eigen service. In de games daarna serveerde hij aanzienlijk beter, maar Edmund breken zat er niet in. Op 5-3 ging het voor de Hagenees dan fout en dat deed hij in stijl. Op matchpoint voor Edmund liet Haase zijn meest beroemde kunststukje zien, een dubbele fout op matchpoint tegen: 3-6, 5-7, 3-6.