Weghorst: "Alles doen voor 20 goals"

Wout Weghorst is met vier goals uit drie duels momenteel Eredivisie-topscorer. Hij heeft de lat hoog gelegd voor zichzelf: twintig doelpunten.

Voorlopig ligt Weghorst, die vorig seizoen zeventien keer scoorde voor AZ, op koers. Als hij dit tempo volhoudt, maakt hij er 45. Overigens scoorde hij tot nu toe twee uit een strafschop, maar hij gaf ook al één assist.

"Ik heb voor mezelf gezegd dat ik twintig doelpunten wil maken", zei Weghorst zaterdagavond tegen FOX Sports. "Sommigen doen er moeilijk over om dat uit te spreken, maar dat is mijn doelstelling en ik ga er alles aan doen om dat te bereiken."

Weghorst is blij met de komst van Marko Vejinovic naar Alkmaar. De Feyenoord-huurling gaf al drie assists, waarvan twee op de spits. "Het systeem is iets anders dan vorig jaar. We spelen aanvallender en daardoor word ik meer in stelling gebracht. Door de lopende mensen om mij heen moeten de verdedigers meer kiezen en krijg ik meer ruimte. Ook met standaardsituaties kan ik gevaarlijk zijn, zeker met Marko erbij nu."

AZ verloor eind vorig seizoen de bekerfinale van Vitesse in De Kuip. De 1-2 zege van zaterdag in Arnhem, mag dus gezien worden als revanche. "Ja, zeker. Het is gebeurd en we zijn met een nieuw seizoen bezig, maar ik heb daar zeker heel lang last van gehad", besluit Weghorst.