All Blacks verslaan Australië opnieuw, weer zege Zuid-Afrika

De tweede speelronde van het Rugby Championship heeft opnieuw winst opgeleverd voor Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, die ook in de eerste speelronde al wonnen. In Dunedin speelden de All Blacks nu thuis tegen Australië en dat werd aanzienlijk spannender dan de vorige wedstrijd.

Bij rust stonden de Australiërs op een 14-17 voorsprong, maar een try en conversie van Beauden Barrett brachten Nieuw-Zeeland langszij. Will Genia zorgde echter weer voor een Australische voorsprong en in een zinderende slotfase werd ook een volgende Nieuw-Zeelandse try snel gevolgd door een Australische. Pas in de allerlaatste minuut sleepten de All Blacks, met dank aan wederom Barrett, de zege uit het vuur: 35-29.

De hoogtepunten van Nieuw-Zeeland - Australië (Bron: YouTube)

Zuid-Afrika stond in het Argentijnse Salta bij rust al met 10-17 voor en hoewel de Argentijnen dapper vochten, slaagden ze er niet in de achterstand om te buigen in een overwinning. Onder meer twee tries van Siya Kolisi en vier conversies van Elton Jantjies deden de Pumas de das om.