Toekomst van Cannondale-Drapac is onzeker

Cannondale-Drapac, de ploeg van Dylan van Baarle en Sebastiaan Langeveld, heeft aan zijn renners en medewerkers meegedeeld dat het de financiële toekomst van de ploeg voor volgend seizoen niet kan garanderen. De reden daarvoor is dat een sponsor is afgehaakt.

Vorige week leek er nog niks aan de hand bij de ploeg. Tien dagen geleden verlengde de ploeg nog de contracten van Van Baarle en van Rigoberto Uran, maar door het afhaken van de nieuwe sponsor de krijgt de ploeg de financiering niet rond. De huidige sponsors zouden wel behouden blijven voor de WorldTour-ploeg.

De ploeg hoopt dat dat de situatie nog opgelost raakt, maar laat in een persbericht weten dat het personeel en de renners hun contractuele verplichtingen niet meer kan nakomen. Mocht de ploeg alsnog blijven bestaan, dan zal teambaas Jonathan Vaughters zich aan de doorlopende contracten van renners en personeel dat nog geen nieuwe werkgever heeft gevonden, blijven houden.

Naast Van Baarle en Langeveld staan ook Wouter Wippert en Tom-Jelte Slagter onder contract bij Cannondale-Drapac. Van de laatste twee werd al bekend dat ze de ploeg verlaten aan het einde van het seizoen. Slagter vertrekt naar Dimension Data, terwijl Wippert einde contract is.