City in 97e minuut langs Bournemouth, wereldgoal Daniels

Manchester City heeft de eerste overwinning van het Premier League-seizoen binnen. Makkelijk ging het op bezoek bij AFC Bournemouth allerminst, want pas diep in de blessuretijd kwam de winnende treffer op het bord.

Bournemouth, met Nathan Aké in de basis, begon prima. Na minder dan een kwartier kwam de thuisclub zelfs op voorsprong door een weergaloos schot van Charlie Daniels, maar nog geen tien minuten later trok Gabriel Jesus de stand weer gelijk.

Bij Manchester City debuteerde Benjamin Mendy, de voor bijna zestig miljoen euro van AS Monaco overgekomen Fransman. Mendy kreeg overigens een van de maar liefst twaalf gele kaarten die scheidsrechter Michael Dean uitdeelde.

In de 97e minuut werd Bournemouth dan toch in rouw gedompeld: Raheem Sterling werkte de beslissende 1-2 in de touwen. Overigens was dat nog niet het einde, want nog eens twee minuten later kreeg diezelfde Sterling zijn tweede gele kaart in krap vijf minuten en dus moest hij het veld net wat eerder af dan de rest.