Van der Sar: "De selectie is goed genoeg"

Supporters en spelers van Ajax schreeuwen om versterkingen, maar Edwin van der Sar vindt dat de huidige selectie goed genoeg is.

Ajax nam dit seizoen onder andere afscheid van Davinson Sánchez, Davy Klaassen, Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Ondanks de verkopen, werden er tot nu toe amper directe versterkingen voor het eerste elftal aangetrokken. De uitschakeling voor de Europa League zorgt er niet voor dat Ajax los gaat op de transfermarkt.

"Ik erken dat Ajax financieel gezond is, maar we hebben bepaald dat we geen exorbitante bedragen gaan neertellen voor transfers of salarissen", schrijft Van der Sar in zijn column voor De Telegraaf. "Deze selectie is goed genoeg."

De afgelopen weken is de kritiek op het bestuur en het Technische Hart van de club toegenomen. Van der Sar vertelt echter dat er weinig gaat veranderen. "We hebben er als club voor gekozen om een bepaalde lijn aan te houden. Die lijn bracht ons drie maanden geleden nog de finale van de Europa League. Van die lijn wijken we dus niet af."

"Daarmee zeg ik niet dat we nu niets gaan doen. We gaan zoals altijd alles goed evalueren. Er gaan dingen goed, maar als we constateren dat bepaalde zaken moeten wijzigen binnen Ajax schromen we niet om daaraan gevolg te geven. Maar de lijn, zeg ik nogmaals, zal hetzelfde blijven."