PSG schudt Saint-Étienne van zich af, Cavani weer op dreef

Paris Saint-Germain is na vier speelronden in de Ligue 1 nog altijd zonder averij. Edinson Cavani was met twee goals belangrijk tegen Saint-Étienne.

PSG, na drie speelronden met negen punten bovenaan, kwam na een wat trage start tegen Saint-Étienne in de twintigste minuut op voorsprong. De Zwitser Saidy Janko hing aan het shirt bij Cavani, wat hem op geel kwam te staan en de Uruguayaan de kans gaf vanaf elf meter de score te openen. Cavani faalde niet, maar schoot de bal laag en snoeihard langs Stephane Ruffier: 1-0.

Vijf minuten later kreeg Saint-Étienne dé kans op 1-1, maar de thuisploeg mocht doelman Alphonse Areola op de blote knieën danken. De keeper stak een been uit en voorkwam zo een doelpunt van Jonathan Bamba. PSG was nog niet klaar met de bezoekers die ook een kans kregen via de Noor Ole Kristian Selnæs.

Vroeg in de tweede helft verdubbelden de Parijzenaren de score. Een vrije trap van Neymar werd niet goed gecontroleerd door Marquinhos, maar die legde de bal wel netjes klaar voor de inlopende Thiago Motta die zo kon afdrukken voor 2-0.

Nadat Ángel di María de paal had geraakt kreeg Bamba nog een grote kans op de aansluitingstreffer, hij hoefde alleen nog de keeper te verslaan, maar zijn inzet ontbeerde de echte kracht. PSG miste daarna nog vier kansen en namens Saint-Étienne kregen invaller Vincent Pajot nog een grote kans op een ertreffer. Cavani tikte op aangeven van Thomas Meunier nog zijn vijfde van het seizoen binnen, waardoor de Uruguyaan na vier wedstrijden alweer volop meedoet om de topscorerstitel (3-0).