Belgische hockeyers naar EK-finale na shoot-outzege op Duitsland

De Belgische hockeyers hebben zich op het Europees kampioenschap in Amstelveen geplaatst voor de finale. Duitsland kon niet voor een kleine verrassing zorgen en staat niet voor de vijfde keer op rij in de EK-finale.

België mag inmiddels wel een beter team genoemd worden dan Duitsland en ook de wedkantoren zagen in onze zuiderburen de favoriet voor de finaleplaats. België begon furieus aan het duel, maar het was Duitsland dat via een strafcorner van Lukas Windfeder al na drie minuten op voorsprong kwam.

De Belgen bleven aanvallen, Duitsland verdedigde met succes, maar in het tweede kwart kwam Tom Boon er met een goede slalom doorheen: 1-1, waarna de Red Lions een voorsprong misliepen na een beslissing van de videoscheidsrechter. Sebastien Dockier zette de Belgen in het derde kwart dan toch op voorsprong, maar in de slotminuten konden de Duitsers - met een vliegende keep - alsnog op gelijke hoogte komen.

De Belgische keeper, Vincent The Wall Vanasch deed zijn bijnaam op fenomenale wijze eer aan: geen enkele Duitse shoot-out kwam erdoor en de Belgen gingen alsnog door naar de finale.