Wit paard is ook al racisme!

Vroeger gingen mensen nog naar universiteiten om daar te leren en wijzer te worden. Dat daar tegenwoordig weinig sprake meer van is blijkt wel door uitspraken die zijn gedaan op de Universiteit van Southern California. Een stel pigmentueel uitgedaagde droeftoeters daar is namelijk van mening dat een wit paard een symbool van racisme is.

Bij American Footballwedstrijden van het universiteitsteam wordt al sinds 1961 elke wedstrijd voorafgegaan door een woest met een zwaard zwaaiende Trojaanse strijder die op het zogenaamd witte paard Traveler het veld opkomt. Zogenaamd wit inderdaad omdat het bijna altijd een grijs paard betreft, echt witte paarden zijn namelijk extreem zeldzaam.

Saphia Jackson, co-directeur van het USC Black Student Assembly, is evenwel van mening dat het 'witte paard' Traveler, die overigens dezelfde naam heeft als de nobele viervoeter van de vroegere Federale Generaal Robert A. Lee, een symbool van blanke overheersing is en als het aan haar ligt zo snel mogelijk oprot naar zijn eigen land afgeschaft gaat worden.

In een reactie op deze absurde aantijgingen heeft de Universiteit gezegd dat Traveler 'een trots symbool van Troje' is en verder geen ene snars heeft uit te staan met Generaal Lee en zijn knol. De USC Black Student Assembly heeft nog niet gereageerd op vragen van de media.