Batterijhouder voor Switch verdubbelt Kickstarterdoel in 2 dagen

AMDISI, een bedrijf dat zich richt op gaming accessoires, heeft op Kickstarter binnen twee dagen het doelbedrag voor hun nieuwe speeltje binnengeharkt. Het gaat om de Pelda Pro, een batterijhouder voor Nintendo Switch die de batterijduur met maar liefst 4,5 uur verlengt en tevens beschikt over een HDMI-poort.

De Pelda Pro is in feite een 6000mAh sterke batterij die op de rug van de Switch wordt bevestigd. Dankzij de HDMI-poort kan de Switch dus ook rechtstreeks op een TV aangesloten worden zonder dock. Daarnaast biedt AMDISI nog een simpelere versie, de 'gewone' Pelda, die weliswaar niet over een HDMI-poort beschikt maar wel uitgerust is met een nog sterkere batterij van 8000mAh. Volgens de ontwikkelaar is de Pelda goed voor 6 uur extra speeltijd.

Beide cases zijn verder voorzien van een aantal slots om games in op te kunnen bergen en zijn er twee extra USB-poorten aanwezig. Tenslotte is er nog de Pelda Dock, wat niets meer is dan een compactere houder voor de Switch. De Pelda kost nu tijdens de Kickstarter-campagne 45 dollar, maar zal op release 89 dollar kosten. De Pelda Pro kost momenteel 95 dollar en zal op release een prijskaartje krijgen van 139 dollar. Klik hier om de verschillende Pelda's op Kickstarter te bekijken.