Superdag zeilster Bouwmeester op WK

Zeilster Marit Bouwmeester heeft op het WK in de Laser Radial-klasse in de wateren bij Medemblik een geweldige dag achter de rug. De olympisch kampioene won donderdag beide races en schoof daardoor nog weer verder naar voren.

Na een dramatische eerste dag staat Bouwmeester inmiddels op een erg knappe tweede plek, met 41 punten. De leiding is in handen van de Belgische Evi van Acker, die 27 punten heeft, met nog vier finaleraces te gaan.

Ook de jonge Maxime Jonker maakte indruk. De tweevoudig wereldkampioene bij de junioren eindigde donderdag als tiende en derde en schoof zo op naar de achtste plaats in het klassement.

De achtste race, de tweede van donderdag, werd zelfs een heus Nederlands 1-2-3'tje, een sweep dus. Daphne van der Vaart nestelde zich tussen Bouwmeester en Jonker op de tweede positie, waardoor ze in het klassement opschoof naar plaats twintig. 

Aleksandr Moliakov is bij de mannen, waar de Laser Radial geen olympische klasse is, de enige Nederlander die voorin meedoet. Na een negende en twaalfde plek handhaafde hij zich op de negende stek in het klassement.