EL: FC Utrecht buigt in verlenging voor Zenit

FC Utrecht is er niet in geslaagd om de poulefase van de Europa League te halen. In een zinderend duel was Zenit Sint-Petersburg te sterk.

Na de knappe 1-0 zege van vorige week in de Galgenwaard hoopte Utrecht in Sint-Petersburg zo lang mogelijk het doel schoon te houden. Dat lukte echter niet. De gasten hadden het vanaf het begin lastig en Zenit opende al binnen tien minuten de score. Na balverlies op het middenveld rondde Aleksandr Kokorin uiteindelijk af.

Utrecht was amper van de schrik bekomen of Zenit kreeg via Oleg Shatov meteen nog een aardige kans. Ramon Leeuwin wist het schot te blokken. Aan de andere kant werd Utrecht alleen even gevaarlijk bij een voorzet van Klaiber, die door alles en iedereen werd gemist. Doelman Andrey Lunev kon vervolgens een schot van Urby Emanuelson pareren.

In de tweede helft liet Utrecht zich meer voor het Russische doel zien, al bleef ook Zenit voor dreiging zorgen. Sebastián Driussi kreeg een enorme kans op 2-0, maar hij vond keeper David Jensen op zijn weg. Zakaria Labyad testte even later Lunev nog maar eens en die keeper had in de slotfase een geweldige redding in huis op een mooi schot van Sander van de Streek.

Na rust deed het team van Erik ten Hag niet voor Zenit onder en beide elftallen wisten in de reguliere speeltijd geen beslissing te forceren. In de verlenging was de eerste mogelijkheid voor Dmitri Poloz, die van dichtbij over knalde. Even later stuitte diezelfde Poloz in de korte hoek op Jensen.

FC Utrecht kon weinig anders meer doen dan tegenhouden, loeren op een counter en volhouden tot de strafschoppenserie. Maar zover kwam het niet. Aan het einde van de eerste verlenging werkte Kokorin de bal met z'n borst in het doel: 2-0. Utrecht probeerde het daarna nog wel, maar het bleef bij die twee goals van Kokorin.

Zenit Sint-Petersburg

2 - 0

FC Utrecht

 9' Kokorin
 105' Kokorin
   
 
 Gele kaart: Sjatov, Paredes, Jerochin, Kokorin, Kranevitter, (PSV), Labyad, (AC Milan)
 
Stadion:  Nieuwe Zenitstadion, Sint-Petersburg
Toeschouwers: 49.237
Arbiter: Del Cerro Grande, Spa
 
Opstelling:   Opstelling:
Loenev
Smolnikov
Ivanovic
Mammana
Criscito
Koezjajev
Jerochin
Driussi (Poloz/73)
Paredes
Sjatov (Kranevitter/90)
Kokorin (Dzjoeba/107)
  Jensen
Klaiber
Leeuwin (Bahebeck/106)
Janssen
Braafheid (v.d.Maarel/75)
v.d.Streek
Ayoub
Labyad
Emanuelson
Dessers
Kerk (Görtler/89)