Glory 44: kickbokstitel moet terug naar Nederland

Glory heeft weer een enorm goed programma neergezet voor kickboksgala Glory 44 in Chicago. De Nederandse Surinamer Murthel Groenhart zal dolgraag plaaggeest Cédric Doumbé een lesje willen leren, kampioene Tiffany van Soest zal haar titel verdedigen tegen Meryem Uslu in een hopelijk spetterend damesgevecht en publiekslieveling Catalin Morosanu uit Roemenië zal weer op zijn kenmerkende manier een keiharde knokpartij gaan neerzetten tegen de Poolse zwaargewicht Michal Turynski.


Glory 44 promo (Bron: Youtube)

Doumbé vs Groenhart
De Fransman is ongetwijfeld de beste kickbokser in z'n gewichtsklasse op dit moment. Hij is al twaalf partijen ongeslagen en heeft daarbij bijna de gehele top in de weltergewichtsklasse overwonnen. De enorm actieve kickbokser heeft die twaalf partijen in nog geen achttien maanden afgewerkt en het lijkt hem allemaal enorm makkelijk af te gaan. Topkickbokser Nieky Holzken werd tot tweemaal toe neergezet als beginneling en de Zwitser Yoann Kongolo werd ook met speels gemak weggezet.

Groenhart heeft Doumbé al maanden lopen tergen op social media en na zijn controversiële overwinning op Harut Gregorian mocht hij dan toch eindelijk opgaan voor het titelgevecht tegen de Fransman. Hun vorige ontmoeting, in maart 2016, verliep voor de Nederlander niet helemaal zoals gewenst. De lichtvoetige Doumbé domineerde alle drie de rondes door middel van zijn inmiddels karakteristiek snelle combinaties vanaf de buitenkant, mooie beentrappen en uiteraard zijn uitgekiende psychologische spelletjes.

Groenhart leek in dat gevecht langzaam, met slecht voetenwerk en hij kon geen indruk maken met bijvoorbeeld zijn harde knieën. Ogenschijnlijk had Doumbé hem van slag gebracht met zijn irritante gedrag in de ring. Doumbé is iemand die het uitdelen van stoten en trappen net zo belangrijk vindt als iemand van slag te brengen met woord en gedrag.


Murthel Groenhart (Bron: Youtube)

Als Groenhart deze partij wil winnen, dan zal hij rustig in zijn hoofd moeten blijven en zich niet uit de tent laten lokken en vertrouwen op zijn vernietigende knieën en high-kicks.

Tiffany van Soest vs Meryem Uslu
De Amerikaanse Van Soest kan niet wachten tot het moment daar is en ze haar titel voor het eerst kan verdedigen. De Californische schone met Nederlands bloed, haar Indische opa migreerde naar Nederland, trouwde een Nederlandse waarmee hij besloot in de VS een nieuw leven op te bouwen, veroverde de Glory titel afgelopen mei.

De 27-jarige Time Bomb is inmiddels al aardig populair bij de kickboksfans aan het worden. Haar snelle voetenwerk, gecombineerd met vlijmscherpe counters, maken haar partijen een genot om naar te kijken en het zal een zware dobber worden om een kandidaat te vinden die haar zou kunnen verslaan.

De Duitse Meryem Uslu mag als eerste proberen de titel af te nemen van Van Soest. Op korte termijn werd zij als vervanger opgeroepen en het zal lastig voor haar zijn om zich in korte tijd optimaal te kunnen voorbereiden op de kampioene.  Toch is zij geen kleintje, aangezien ze al meerdere muay thaibokskampioenschappen op haar naam heeft staan.

Dit gevecht zal bol staan van technisch vernuft en harde stotenwisselingen, zeker een partij om naar uit te kijken dus.


Kampioene Tiffany van Soest (Bron: Youtube)

Overig programma Glory 44:
finale weltergewicht toernooi
winnaar halve finale 1 vs winnaar halve finale 2

Richard Abraham vs. Daniel Morales

halve finales weltergewicht toernooi
Casey Greene vs. Antoine Pinto
Karim Benmansour vs. Harut Grigorian

Superfight Series
Cătălin Moroșanu vs. Michal Turynski
Dustin Jacoby vs. Sean Choice
Warren Thompson vs. Robert Thomas
Rafal Dudek vs. Nate Richardson
Victor Pinto vs. Adrian Maxim 

Kickboksgala Glory 44 wordt gehouden op vrijdag 25 augustus in Sears Centre te Hoffman Estates, Verenigde Staten. Het gala is gratis te volgen voor Ziggo-kijkers op Ziggo Sport kanaal 14, de uitzending begint op zaterdag 26 augustus om 4:30 uur.