Schippers grijpt naast Diamond League-titel op 200 meter na nederlaag

Dafne Schippers is er donderdag niet in geslaagd de Diamond League-titel op de 200 meter voor zich op te eisen. De Nederlandse verzamelde dit seizoen meer punten dan wie dan ook, maar dat zegt vanaf dit jaar niks meer: de acht atleten met het hoogste puntenaantal per onderdeel plaatsen zich voor de finales, die in Zürich en Brussel gehouden worden. De winnaars van de finales worden vervolgens gekroond tot kampioen, in plaats van de atleet met het hoogste puntenaantal.

In Zürich stond donderdag de eerste helft van de finales op het programma, waaronder die op de 200 meter bij de vrouwen. Schippers vertrok daarin sterk en kwam ongeveer gelijk met Marie-Josée Ta Lou en Elaine Thompson de bocht uit. Alledrie werden in de laatste meters echter voorbijgelopen door een fantastisch opzettende Shaunae Miller-Uibo uit de Bahama's.

De 400 meterspecialiste liep op de 200 meter dit seizoen slechts één Diamond League-wedstrijd, maar mocht door afzeggingen alsnog meedoen aan de finale. Met een geweldige tijd van 21,88 seconden sprintte ze naar de titel, voor Thompson (22,00), Ta Lou (22,09) en wereldkampioene Schippers (22,36).