Ritwinst Marczynski, Froome behoudt rood

De zesde etappe in de Ronde van Spanje, van Villa-Real naar Sagunt, is gewonnen door Tomasz Marczynski. De Pool was de rapste in de eindsprint van drie man. Chris Froome behield de rode leiderstrui.

Vanaf de start was het onrustig. Uiteindelijk  ontstond er een kopgroep van 38 man. Deze bleef geruime tijd intact, maar op 91 kilometer van de meet gingen Maxime Monfort (Lotto Soudal) en Bob Jungels (Quick-Step Floors) er vandoor. Het duo kreeg een maximale voorsprong van zo'n 45 minuten, maar werd weer teruggepakt. De voorsprong van de kopgroep op het peloton was rond de drie minuten.

Op de laatste klim van de dag trok Contador door. Froome kon echter volgen, maar andere renners moesten wel lossen. Pantano liet zich terugzakken uit de kopgroep om Contador te helpen. Vlak achter Froome viel Van Garderen hard net onder de top, ook Jesper Hansen en Axel Domont lagen erbij.

Vooraan reden  Enric Mas (Quick-Step Floors), Pavel Poljanksi (Bora) en Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal). Froome, Contador, Pantano en Polanc zaten daar een minuut achter. Daartussen reed een deel van de oude kopgroep.

Zo'n twintig kilometer voor de meet kregen de drie koplopers gezelschap van Pedrero en Luis Leon Sanchez. Contador en Froome werden weer ingelopen door de groep met de andere favorieten. Het verschil van de vijf koplopers met de groep Froome/Contador was echter maar twaalf tellen.

Ze kwamen tot vier seconden, maar nadat Luis Leon Sanchez en Pedrero uit de voorste groep waren weggevallen, liep het verschil weer op. Vijf kilometer voor de meet was het verschil 36 seconden. De strijd om de ritwinst ging tussen twee Polen en een Spanjaard. Marczynski was  in de eindsprint Poljanksi en Mas de baas.