PSV'er wil weg: "Tijd om te vertrekken"

PSV moet rekening houden met een vertrek van Santiago Arias. De rechtsback heeft De Telegraaf laten weten dat hij hoopt een transfer te kunnen maken.

De clubleiding van PSV is al langer bekend met de vertrekwens van Arias, maar de verdediger is nog altijd eigendom van de ploeg uit Eindhoven. De Colombiaan hoopt in de laatste week van de transferperiode alsnog een transfer te kunnen maken. "Het is tijd om te vertrekken”, vertelt Arias in gesprek met De Telegraaf. "Ik voel me sterk, ik heb veel geleerd in de Eredivisie en nu is het een goed moment om een volgende stap te maken."

Engelse clubs zouden interesse hebben in de vleugelverdediger, maar vooralsnog maakten de clubs geen werk van de transfer. "Ik moet het afwachten, het is niet aan mij. Dat is niet ideaal. Bij een eventueel nieuw team, in een andere competitie, instromen zal tijd kosten. Volgende week ga ik ook alweer naar het nationale team. Hoe sneller er nu wat gebeurt, hoe beter."

Mocht een transfer uitblijven, dat heeft Arias er geen moeite mee om nog een seizoen in het shirt van PSV te voetballen. "Ik ben hier nog happy. Ook als ik blijf. Ik focus me op dit moment gewoon op PSV. Hier speel ik, en dat is het allerbelangrijkste. Zeker met het oog op het WK van volgend jaar."