Ajax wijst 50 miljoen voor Dolberg af

Het lijkt erop dat de clubs deze zomer niet meer bij Ajax aan hoeven te kloppen om de beste spelers weg te kapen. Volgens de Telegraaf heeft AS Monaco meer dan 50 miljoen euro over voor spits Kasper Dolberg, maar hebben de Amsterdammers dit bod direct naar de prullenbak verwezen.

AS Monaco is druk bezig met zoeken naar een mogelijke vervanger voor supertalent Kylian Mbappé die op het punt staat de overstap te maken naar Paris Saint-Germain. Hierbij zijn ze uitgekomen bij Dolberg en de Monegasken willen ver gaan om hun doel te bereiken.

Met het bod van ruim 50 miljoen op Dolberg zou direct het transferrecord van de Eredivisie zijn gebroken. Dat staat sinds vorige week op naam van Davinson Sanchez die voor ruim 40 miljoen van Ajax naar Tottenham Hotspur verkaste. Ajax heeft echter het bod op Dolberg afgewezen, maar het is de vraag of de Amsterdammers een eventueel hoger bod op hun eerste spits kunnen weigeren.

Ondertussen zit er voor trainer Marcel Keijzer wel een versterking aan te komen, want Siem de Jong lijkt terug te keren op het oude nest. De middenvelder/spits mag bij Newcastle United vertrekken en zou Ajax verkiezen boven het Reading van Jaap Stam. Vorig jaar speelde De Jong op huurbasis voor PSV.

Ajax wijst megabod op Dolberg af (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)
Ajax wijst megabod op Dolberg af (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)