Ubisoft kondigt Anno 1800 aan

Meer goed nieuws voor RTS-fans: Vandaag op Gamescom heeft Ubisoft een fonkelnieuwe Anno-game aangekondigd, Anno 1800. Het nieuwe deel in de beroemde franchise speelt zich af in de negentiende eeuw, en staat gepland voor release op Windows PC in de winter van 2018.

Anno 1800 wordt ontwikkeld door Ubisofts Blue Byte, Studio Mainz, en plaatst spelers in het begin van het industriële tijdperk: een tijd van industrialisatie, diplomatie en ontdekking. Spelers krijgen de kans zich te bewijzen als een heerser, grote steden uit te bouwen, efficiënte logistieke netwerken aan te leggen, nieuwe landen te verkennen en hun tegenstanders te domineren door middel van diplomatie, ruilhandel of oorlogsvoering. Ubisoft wil met Anno 1800 naar eigen zeggen de beste eigenschappen van de franchise combineren: een rijke city-building ervaring met een interessante verhaallijn, een aanpasbare sandbox-modus en de klassieke Anno multiplayer-belevenis.

“Met ANNO 1800 willen we onze fans een plezier doen door hen de populaire features van de franchise aan te bieden en deze te combineren met innovatieve gameplay en een memorabele, nieuwe setting”, aldus Benedikt Grindel, Studio Manager bij Ubisoft Blue Byte. ”We kunnen niet wachten om in de komende maanden meer te delen met onze spelers.”

Ubisoft Blue Byte biedt geïnteresseerden de kans om zich bij hun team te voegen tijdens de ontwikkeling van Anno 1800 met het zogenaamde Anno Union. Dit nieuwe community-initiatief voorziet in exclusieve content, de laatste nieuwtjes, inzicht in de ontwikkeling, behind-the-scenes content en de exclusieve kans om de game voor release te kunnen spelen. Ook kunnen gamers de studio helpen om de toekomst van de franchise vorm te geven. Ze worden regelmatig uitgenodigd om hun feedback te delen, op features te stemmen, content te creëren en krijgen de kans om de game te spelen tijdens de ontwikkelingsfase. Als je kans wil maken om mee te doen aan het Anno Union-initiatief kun je je registreren op www.anno-union.com.