Verstappen heeft er zin in: "Spa is mijn favoriete circuit"

Komend weekend staat de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps op het programma en Max Verstappen heeft er zin in. "Ik kan niet wachten om dit jaar naar Spa te gaan. Ik hou gewoon van het circuit en het zal mooi zijn om zoveel oranje fans naast de baan te zien. Spa is mijn favoriete circuit op de kalender", zo vertelde de Nederlander.

"Je moet alles goed krijgen, maar als je een goede ronde rijdt, geeft dat veel voldoening. Er is een goede ‘flow’ met veel snelle bochten. Natuurlijk is het beste stuk de Eau Rouge, waar je de heuvel op gaat, ook al is het met de hedendaagse Formule 1-auto’s makkelijk vol gas. Het is nog steeds erg mooi als de onderkant van de auto het asfalt raakt en de auto erg licht wordt bovenaan de heuvel. Dit jaar zal het met de nieuwe auto’s overal een beetje sneller gaan, wat zeker nog uitdagender en nog leuker zal zijn." Zo licht de Nederlander toe op Verstappen.nl.

Verstappen kijkt naast de mooie baan ook uit naar de steun van zijn fans. "Het voelt absoluut aan als een thuisrace voor mij, omdat het dichtbij de grens is en omdat er nu geen Nederlandse Grand Prix is, komen er veel Nederlandse fans naar de race. Vorig jaar waren er al heel veel oranje t-shirts en vlaggen rondom de baan, wat erg mooi was om te zien en dat maakt het nog specialer."

Verstappen heeft er zin in: "Spa is mijn favoriete circuit" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen heeft er zin in: "Spa is mijn favoriete circuit" (Pro Shots / Action Images)