'Windows App Store blijkt piratenwalhalla'

Wie denkt dat piraten hun favoriete downloadsoftware uit donkere internetsteegjes moeten halen, heeft het volgens TorrentFreak mis. De website schrijft dat de officiële Windows App Store een heus walhalla is voor contentpiraten.

Wie naar het gratis aanbod van de App Store kijkt, ziet al snel diverse apps waarvan de makers beweren je dat je ermee gratis naar de laatste films en series kunt kijken. Dat zulke apps bestaan is één ding, maar dat ze in de officiële appwinkel van Windows staan is een ander verhaal. Iedere app in de Windows App Store moet namelijk door een goedkeuringsproces. En volgens TorrentFreak maken de makers van de malafide apps er ook helemaal geen geheim van dat er met hun apps naar illegale content gekeken kan worden. Waarom de software toch gewoon in de App Store terecht is gekomen, is dan ook raadselachtig.

Microsoft is juist een van de grote techbedrijven met een lange historie als het om de bestrijding van piraterij gaat. Eerder dit jaar ondertekende de Windowsmaker nog een anti-piraterijconvenant met een aantal grote auteursrechtenbeheerders.

'Windows App Store blijkt piratenwalhalla'
'Windows App Store blijkt piratenwalhalla' (Foto: BuzzT)