VVD'er Linschoten voor rechter voor belastingfraude

Er mag weer eens een prominente liberaal voor de rechter verschijnen. Oud-staatssecretaris Robin Linschoten moet binnenkort voor de rechter verschijnen in verband met een belastingkwestie.

De voormalige politicus van de VVD wordt ervan verdacht dat hij opzettelijk onjuiste of onvolledige aangifte van de vennootschapsbelasting heeft gedaan in zijn woonplaats Eemnes en/of in Breda. Het gaat om de periode tussen begin oktober 2010 en eind oktober 2012, zo staat in de aanklacht. De zaak dient voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Amsterdam.

De inmiddels zestigjarige Linschoten werd in 1982 met 25 jaar het jongste Kamerlid en bleef twaalf jaar volksvertegenwoordiger. Daarna werd hij in het kabinet paars-I staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, totdat hij in 1996 moest aftreden vanwege de bestuurlijke chaos bij het college van Toezicht op Sociale Verzekeringen.

Hij was als staatssectaris verantwoordelijk voor het privatiseren van de Ziektewet. Na zijn politieke carrière was hij onder andere commissaris bij de DSB-bank.

Oud-staatssecretaris Linschoten voor rechter
Oud-staatssecretaris Linschoten voor rechter (Foto: ANP)