Aqua Blue Sport neemt Koning en Kreder mee naar Vuelta, Bol bij Manzana Postobůn

Aqua Blue Sport heeft de selectie voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. De Ierse ploeg van eigenaar Rick Delaney neemt met Michel Kreder en Peter Koning twee Nederlanders mee. Naast de Nederlanders neemt de ploeg ook sprinter Adam Blythe en Amerikaans kampioen Larry Warbasse mee.

Blythe moet het doen in de vlakke etappes doen voor Aqua Blue Sport. In de etappes waar geklommen moet worden, zal de ploeg het moeten hebben van Stefan Denifl en Larry Warbasse. Denifl wist dit jaar de Ronde van Oostenrijk op zijn naam te schrijven, terwijl Warbasse een bergrit won in de Ronde van Zwitserland.

Selectie Aqua Blue Sport: Adam Blythe, Mark Christian, Stefan Denifl, Conor Dunne, Aaron Gate, Michel Kreder, Peter Koning, Lasse Norman Hansen, Larry Warbasse.

Bij Manzana Postobón staat er met Jetse Bol een Nederlander aan de start in Nimes. Naast Bol start de Colombiaanse formatie met zeven Colombianen en Ricardo Vilela. De Portugees is de enige renner met ervaring in de Ronde van Spanje. 

Voor Bol is het zijn tweede grote ronde. In 2014 reed de Nederlander al eens de Ronde van Italië toen kwam hij nog uit voor team Team Belkin. 

Selectie Manzana Postobón:

Hernan Aguirre, Hernando Bohórquez, Jetse Bol, Juan Sebastian Molano, Fernando Orjuela, Juan Felipe Osorio, Aldemar Reyes, Bernardo Suazo, Ricardo Vilela.