Peter Dinklage op de bres voor husky's

Het succes van de HBO-hitserie Game of Thrones (GoT) heeft ook een keerzijde. De vraag naar husky's is explosief gestegen en lang niet iedereen beseft zich hoeveel werk het is om een husky te onderhouden. Asiels stromen ondertussen vol. Voor GoT-ster Peter Dinklage reden genoeg om samen met dierenwelzijnsorganisatie Peta op de bres te springen voor de honden.

In GoT spelen dire wolves (reuzenwolven) een belangrijke rol en de gelijkenis met husky's is fans kennelijk niet ontgaan. Dinklage, die in de serie de sympathieke en soms komische Tyrion Lannister speelt, zegt te begrijpen dat mensen graag een husky in huis halen, maar hij wil dat er wel eerst goed over na wordt gedacht. Ook laat hij in een verklaring weten dat hij mensen op het hart drukt altijd eerst in het asiel te kijken naar een adoptiehond.

En terwijl de Amerikaanse acteur zich bekommert om het lot van husky's, is HBO door een eigen medewerker in de verlegenheid gebracht. Door een fout is een poos de zesde, nog uit te brengen, aflevering van het lopende seizoen van GoT te zien geweest voor HBO-klanten.

Peter Dinklage op de bres voor husky's
Peter Dinklage op de bres voor husky's (Foto: BuzzE)