Xbox One en PS4 in 1 console

Twee jaar terug berichtten wij reeds dat modder Eddie Zarick een laptop had gemaakt die zowel PlayStation 4- als Xbox One-hardware had: de PlayBox. Dit was groot, zwaar en werkte niet zonder aan het stroom te liggen. Nu heeft hij op veler verzoek beide systemen in één console gebouwd. Hij noemt zijn creatie Xstation.

Zarick laat in de video zien wat het idee achter het systeem is, hoe hij het heeft ontworpen en welke keuzes hij moest maken. Ieder systeem heeft 2 eigen USB-poorten. Xstation heeft slechts één hdmi-uitgang, omdat er in verband met de warmteproductie maar één systeem tegelijk kan draaien. Om de systemen van elkaar te scheiden zit er een Arduino mini-computer in, die de management regelt. Met een druk op de knop wissel je van Xbox One S naar PlayStation 4 en andersom. Het is Zarick gelukt om Xstation redelijk compact te houden qua formaat.

Xstation - Vergelijking

Helaas weten we niet hoeveel geheugen voor opslag van je games er in Xstation zit voor ieder systeem of wat de Xstation kost. Zarick gaat niet aan de lopende band Xstations maken, maar op speciaal verzoek wil hij er wel aan denken.

Xstation - Voorkant

Xstation - achterkant