Terpstra met Quick-Step naar Ronde van Spanje

Quick-Step Floors heeft de ploeg voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. De Belgische formatie heeft Niki Terpstra opgenomen in de selectie. Naast de Nederlander staat ook de David de la Cruz aan de start. De Spanjaard droeg vorig jaar de leiderstrui één dag de leiderstrui en zou zevende worden in het eindklassement.

Naast de Spanjaard heeft Quick-Step Floors met Julian Alaphilippe en Bob Jungels hebben ze nog twee sterke renners die een goed eindklassement kunnen rijden. Jungels werd dit jaar al achtste in het eindklassement van de Ronde van Italië en het jaar daarvoor zesde. Het is voor het eerst dat de Luxemburger aan de start staat van de Ronde van Spanje.

Alaphilippe komt ook de start nadat hij een groot gedeelte moest missen door een knieblessure. De 25-jarige Fransman won vorig jaar de Ronde van Californië en werd zesde in het Criterium du Dauphiné. Dit jaar was de renner van Quick-Step Floors ook goed op dreef met twee vijfde plaatsen in Abu Dhabi Tour en Parijs-Nice.

Selectie Quick-Step Floors: Julian Alaphilippe, Eros Capecchi, David De la Cruz, Tim Declercq, Bob Jungels, Yves Lampaert, Enric Mas, Niki Terpstra, Matteo Trentin