Sneijder: "Waarom zouden wij niet kunnen winnen?"

Wesley Sneijder heeft vertrouwen in een goed resultaat van het Nederlands Elftal over twee weken tegen Frankrijk in de WK-kwalificatie.

"Als die Zweden nou van die Fransen kunnen winnen, waarom in hemelsnaam zouden wij dat dan níét kunnen? Ja, Zweden speelde thuis, maar dan nóg", vertelde Sneijder in gesprek met Voetbal International. 

"Uit of thuis interesseert me niks. We moeten nou ook weer niet doen alsof we er niks meer van kunnen. Het tegendeel is waar. Wij hebben echt goede voetballers die samen een sterk team kunnen vormen, zolang er maar vertrouwen is bij iedereen."

"Ga de selectie even na: onze internationals spelen dan misschien behalve Robben niet allemaal meer bij de topclubs in Europa, maar wel bij gerespecteerde teams zoals AS Roma, Lazio, Liverpool, Everton en Tottenham Hotspur. Die gasten zijn een jaar verder in hun ontwikkeling, een jaar meer ervaren ook. Dan is Frankrijk-uit een zware, maar wel een mooie wedstrijd. Helemaal als je wint."

Voor de middenvelder, die onlangs een contract tekende bij OGC Nice, wordt het een race tegen de klok om wedstrijdfit te worden. "Ik heb zes toernooien meegemaakt en ik zeg je: het is en blijft het mooiste dat er is, nog steeds, iedere eindronde opnieuw. Niet alleen de topwedstrijden die je dan speelt, alles eromheen: de aandacht, de sfeer in het land, de totale ervaring waar je vervolgens zo veel aan hebt."

"Het is allemaal zelfs zó mooi dat het gemiste EK van vorig jaar in Frankrijk voor eeuwig een smetje zal blijven op mijn carrière. Niet alleen nu. Over twintig jaar zal ik dat nog steeds zo voelen. Het WK van volgend jaar in Rusland missen, zal zo mogelijk nog grotere impact hebben."