Stan Lee recycled column uit 1968

Een column over racisme die hij in 1968 schreef, is volgens Stan Lee nog steeds actueel. De 94-jarige comiclegende deelde het stuk dinsdag op Twitter.

"Racisme en vreemdelingenhaat horen bij de dodelijkste sociale ziektes in de wereld van vandaag", schreef Stan 49 jaar geleden in een uitgave van Marvel. "Maar in tegenstelling tot superschurken in kostuums, kunnen deze zaken niet gestopt worden met een straalwapen of een klap voor de kanis. De enige manier om ze te vernietigen, is ze blootleggen. Ze neerzetten als het doortrapte kwaad dat ze zijn."

De comicveteraan reageert met zijn tweet op de gebeurtenissen in Charlottesville afgelopen weekend, waar een demonstratie van blanke racisten ontaardde in geweld met een dode en verscheidene gewonden tot gevolg. "We proberen niet te zeggen dat het onredelijk is om je aan iemand te storen", schreef Stan in 1968, "maar het is irrationeel en gestoord om daardoor een heel ras, een heel land of een hele religie aan te vallen. We moeten een keer leren mensen te beoordelen op hun verdiensten, we moeten onze harten vullen met tolerantie."

De hoogbejaarde schreef bij de afbeelding van zijn oude werk: "Dit geldt vandaag nog net zo als het deed in 1968."

Stan Lee herplaatst column uit 1968
Stan Lee recycled column uit 1968 (Foto: BuzzE)