Zakarin kopman bij Katusha in Ronde van Spanje

De Rus Ilnur Zakarin is de kopman bij Katusha-Alpecin. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. Voor Zakurin zal het zijn eerste Ronde van Spanje worden. In mei werd de Rus vijfde in de Ronde van Italië. 

Zakarin, zal in de bergen vooral steun hebben van Rein Taaramäe. De Est wist in 2011 al een rit te winnen in de Ronde van Spanje, toen reed hij nog wel voor Cofidis. Naast Taaramäe komt er met Michael Morkov nog een ritwinnaar voor in de selectie van Katusha-Alpecin. De Deen won in 2013 een rit in de Ronde van Spanje.

Selectie Katusha-Alpecin: Ilnur Zakarin, Maxim Belkov, Sven Erik Bystrom, José Gonçalves, Marco Haller, Alberto Losada, Matvey Mamykin, Michael Morkov en Rein Taaramäe.

FDJ komt aankomende zaterdag in Nimes aan de start zonder grote namen. Zoals verwacht laat de Franse ploeg Thibaut Pinot en Arnaud Démare thuis. Daniel Hoelgaard, Marc Fournier en Jérémy Maison zullen hun debuut maken in een grote ronde.

Naast de jonge ploeg neemt FDJ ook Anthony Roux mee. De 30-jarige Fransman wist in 2009 een etappe te winnen in de Ronde van Spanje. 

"We brengen een aanvallende ploeg in stelling zonder uitgesproken ambitie voor het algemeen klassement", laat FDJ weten

Selectie FDJ: Arnaud Courteille, Odd Christian Eiking, Marc Fournier, Daniel Hoelgaard, Johan Le Bon, Tobias Ludvigsson, Jérémy Maison, Lorrenzo Manzin, Anthony Roux.

Ook Cofidis start zonder grote namen. De Franse formatie laat Nacer Bouhanni thuis. Wel neemt de ploeg twee renners mee die al een rit hebben gewonnen in de Ronde van Spanje.

Daniel Navarro won in 2014 een etappe en werd toen ook tiende in het eindklassement. Ook Jonas van Genechten wist al een rit te winnen in de Ronde van Spanje. De Belg was vorig de jaar de snelste in de zevende etappe.

Selectie Cofidis: Guillaume Bonnafond, Luis Angel Mate, Daniel Navarro, Anthony Perez, Stéphane Rosetto, Anthony Turgis, Jimmy Turgis, Kenneth Vanbilsen, Jonas Van Genechten