AG2R La Mondiale met Bardet en Pozzovivo naar Vuelta a España

AG2R La Mondiale heeft de selectie voor de komende Ronde van Spanje bekendgemaakt. De Franse ploeg neemt met Romain Bardet en Domenico Pozzovivo.

"Het is de eerste keer sinds zijn profdebuut dat hij twee grote rondes rijdt in een jaar. De conditie waarmee hij uit de Tour is gekomen, stelt hem in staat met vertrouwen toe leven naar de Vuelta", geeft ploegleider Julien Jurdie aan. "Zijn ambities zijn verschillend als deze waarmee hij naar de Tour is gegaan. Maar hij hoopt een prominente rol te kunnen spelen in die etappes die hem liggen."

Pozzovivo begint aankomende zaterdag aan zijn derde Ronde van Spanje. In 2013 en 2015 werd de kleine Italiaan zesde. Dit jaar werd hij zesde in de Ronde van Italië en won ook nog een rit in de Ronde van Zwitserland. "Domenico heeft dit seizoen al heel regelmatig gepresteerd. In de Ronde van Polen heeft hij getoond dat hij in deze Vuelta een serieuze bedreiging voor de top tien is, of zelfs nog beter", aldus Jurie. Pozzovivo werd in de Ronde van Polen zesde.

Normaal gesproken zou ook Samuel Dumoulin opgenomen worden in de selectie, maar door een zware valpartij in de Tour de l'Ain kan hij niet starten. Julien Duval is aangewezen als vervanger.

Selectie AG2R La Mondiale: Romain Bardet, Clement Chevrier, Nico Denz, Axel Domont, Julien Duval, Alexandre Geniez, Alexis Gougeard, Hugo Houle en Domenico Pozzovivo.