Oostenrijk wil Spelen 2026, met schaatsen in Duitsland

Het is al geruime tijd bekend dat Oostenrijk de Olympische Winterspelen van 2026 graag naar wintersportmekka Innsbruck wil halen, maar nu blijkt dat dat niet voor alle sporten geldt. Het schaatsen zou men namelijk in Duitsland willen houden. In Inzell, om precies te zijn, een kilometer of twintig van de grens.

De president van het Oostenrijks Olympisch Comité, Peter Mennel, bevestigt dat daar al gesprekken over zijn geweest. "We hebben in Innsbruck geen vergelijkbare schaatshal", voegt hij daar nog aan toe. Innsbruck heeft wel een onoverdekte baan, terwijl Inzell een moderne, overdekte baan is, waar nagenoeg elk seizoen grote internationale wedstrijden gehouden worden.

Een openbaar referendum over de diverse plannen voor 2026 wordt op 15 oktober gehouden, waarbij men over tien plannen kan stemmen. Vervolgens wordt het geheel voorgelegd aan het Internationaal Olympisch Comité. Het Zwitserse Sion en het Canadese Calgary doen eveneens een gooi naar de Spelen van 2026, Almaty (Kazakhstan), Sapporo (Japan) en Erzurum (Turkije) zouden ook interesse hebben.