'Krul aangeboden bij Deportivo'

Newcastle United heeft Tim Krul aangeboden bij Deportivo La Coruña. De keeper gaat Newcastle United na elf jaar verlaten.

Diverse media, waaronder El Mundo Deportivo, schrijven dat Krul is aangeboden bij Deportivo La Coruña. De nummer zestien van de Primera División van vorig seizoen kan profiteren van het feit dat Krul door Newcastle zelfs niet goed genoeg wordt bevonden voor een rol als reserve-doelman.

Zowel Newcastle als Krul staat positief tegenover een transfer. De Engelsen verhuurden de goalie vorig jaar al achtereenvolgens aan Ajax en AZ, waar hij in de ogen van The Mapgies te weinig indruk heeft gemaakt om na zijn terugkeer de strijd weer aan te kunnen gaan met keeper Rob Elliot. Het contract van de 29-jarige krul op St. James' Park loopt nog één jaar door.

Deportivo zal dus een kleine afkoopsom moeten betalen om de Nederlander te kunnen verwelkomen. Krul speelde acht interlands voor Oranje, waarvan zijn laatste in oktober 2015. In dat duel raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie.