Movistar mist Valverde en Quintana in Vuelta, Nibali kent zijn ploeggenoten

Movistar doet het in de komende Vuelta zonder de kopmannen Alejandro Valverde en Nairo Quintana. De Spanjaard herstelt nog van zijn val in de Tour, terwijl de Colombiaan al de Giro en de Tour heeft gedaan.

Het is vooral uitkijken na de Spanjaarden Ruben Fernandez en Marc Soler. Fernandez droeg vorig jaar één dag de leiderstrui in de Ronde van Spanje. Soler liet in de Ronde van Catalonië zien dat hij goed kan klimmen. De 23-jarige renner van Movistar werd derde achter Valverde en Alberto Contador.

Movistar: Jorge Arcas, Carlos Betancur, Richard Carapaz, Ruben Fernandez, Dani Moreno, Nelson Oliveira, Antonio Pedrero, José Joaquin Rojas en Marc Soler.

Bij Bahrain Merida komt Vicenzo Nibali aan de start. De Italiaan won de Ronde van Spanje in 2010 en werd in 2013 tweede achter de Amerikaan Chris Horner. De Italiaan krijgt vijf landgenoten met zich mee, waaronder zijn broer Antonio. 

"Ik heb hard gewerkt en ben klaar voor deze nieuwe uitdaging", laat Nibali weten. "Het is een zwaar parcours maar ik hou er wel van. De concurrentie is heel stevig en als je kijkt naar de kleine verschillen in de Giro en Tour, weet je dat je geen moment afgeleid mag zijn. Er moet veel geklommen worden maar ook de tijdrit over ruim 40 km in Navarra kan beslissend zijn."

Bahrain Merida: Valerio Agnoli, Manuele Boaro, Ivan Garcia Cortina, Javier Moreno, Antonio Nibali, Vincenzo Nibali, Domen Novak, Franco Pellizotti en Giovanni Visconti.

Ook BMC heeft maandag de selectie bekendgemaakt voor de Vuelta. Ploegleider Yvon Ledanois kijkt met veel vertrouwen uit naar de Vuelta waar ze zowel voor ritzeges gaan als voor een goed klassement.

"De ploegentijdrit is ons eerste grote doel. Daarnaast hebben we verschillende renners die een goed klassement kunnen rijden, zoals Tejay van Garderen, Nicolas Roche en Samuel Sánchez. Met renners als Damiano Caruso, Alessandro De Marchi en Rohan Dennis hebben we een goede kans op een ritzege. Daniel Oss en Francisco Ventoso spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van onze kopmannen en Kilian Frankiny kan in zijn eerste grote ronde waardevolle ervaring opdoen."

BMC: Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Rohan Dennis, Kilian Frankiny, Daniel Oss, Nicholas Roche, Samuel Sanchez, Tejay Van Garderen, Francisco Ventoso.