Contador kent zijn helpers voor laatste Vuelta, Orica-Scott rekent op drie kopmannen

Trek-Segafredo heeft de selectie bekendgemaakt voor de komende Ronde van Spanje. Zoals eerder al bekend werd zal Alberto Contador zijn laatste wedstrijd rijden in Vuelta. De Spanjaard, die met nummer één zal starten, zal in de bergen vooral ondersteuning krijgen van Jarlinson Pantano.

De Amerikaanse ploeg neemt voor de sprints John Degenkolb. De Duitser won al tien etappezeges in de Vuelta a España. Hij zal in de sprints hulp krijgen van de Nederlander Koen de Kort en de Belg Edward Theuns, die onlangs een etappe won in de BinckBank Tour.

Trek-Segafredo: Alberto Contador, Edward Theuns, Jarlinson Pantano, Jesus Hernandez, John Degenkolb, Julien Bernard, Koen de Kort, Markel Irizar en Peter Stetina.

Bij Orica-Scott zijn de Colombiaanse klimmer Esteban Chaves en de Britse tweelingbroers Simon en Adam Yates de kopmannen in de ploeg. Chaves werd afgelopen Vuelta derde (na Nairo Quintana en Chris Froome) en tweede in de Giro (na Vicenzo Nibali). Dit jaar vielen de prestaties tegen doordat de Colombiaan lang last had van een knieblessure. 

Simon Yates werd vorig jaar zesde bij zijn Vuelta-debuut. Dit jaar won de Brit de jongerentrui in de Tour de France en zou zevende worden in het algemeen klassement. Tweelingbroer Adam is de nummer vier uit de Tour van 2016 en dit jaar werd de renner van Orica-Scott negende in de Giro.

Orica-Scott :Sam Bewley, Esteban Chaves, Magnus Cort Nielsen, Jack Haig, Chris Juul-Jensen, Svein Tuft, Carlos Verona, Adam Yates en Simon Yates.

UAE Emirates komt aan de start met Rui Costa Faria en Louis Meintjes. Volgens ploegleider Simone Pedrazzini is een top tien voor beide renners het doel. In de bergen zal het duo ondersteuning krijgen van Darwin Atapuma en Jan Polanc.

In de sprint moet Sacha Modolo het doen voor UAE Emirates. Voor de Italiaan is het de eerste keer dat hij start in de Ronde van Spanje. In het verleden wist Modolo twee keer een etappe winnen in een grote ronde.

UAE Emirates: Anass Ait El Abdia, Darwin Atapuma, Rui Costa Faria, Louis Meintjes, Sacha Modolo, Matej Mohoric, Przemyslaw Niemiec, Jan Polanc, Federico Zurlo.