Discuswerpster Perkovic met topworp naar wereldtitel

Discuswerpster Sandra Perkovic heeft zich net als in 2013 laten kronen tot wereldkampioene. Op het WK atletiek in Londen was de Kroatische olympisch kampioene van 2012 en 2016 veruit de beste: het verschil met zilver was verrassend klein, maar de serie die Perkovic neerzette was weer ijzersterk.

De 'magische' grens bij het discuswerpen ligt op 70 meter en met 69,30 meter kwam Perkovic daar gelijk al erg dicht bij in de buurt. Met 70,31 meter ging ze er in de tweede poging zelfs al overheen, gevolgd door 70,28 met de derde worp. De Kroatische gooide er met 69,84 meter nog eens een goede worp achteraan, waarna de laatste twee pogingen ongeldig waren.

Lang had ze niks te duchten, maar de Australische Dani Stevens kwam in haar allerlaatste poging nog erg dicht in de buurt: de wereldkampioene van 2009 slingerde de discus naar 69,64 meter, wat goed bleek voor zilver. Brons was er voor de 38-jarige Française Melina Robert-Michon, die daarmee haar riedeltje herhaalde: onzichtbaar tijdens het reguliere seizoen, waarna op het grote kampioenschap brons volgt.