Trump: militaire oplossing staat klaar

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Noord-Korea opnieuw gewaarschuwd geen gekke dingen te doen. "Militaire oplossingen zijn nu volledig gereed, vergrendeld en geladen, mocht Noord-Korea onverstandig handelen. Hopelijk zal Kim Jong-un een ander pad vinden!", schreef Trump in zijn laatste tweet.

Zijn minister van Defensie liet donderdag al weten dat de Verenigde Staten klaar zijn om iedere bedreiging van Pyongyang tegen te gaan. Trump zelf waarschuwde Noord-Korea geen militaire acties tegen de Verenigde Staten te ondernemen, met name tegen het eiland Guam in de Stille Oceaan. "We bereiden ons voor op verschillende opties. Als hij iets doet tegen Guam, dan zal er iets gebeuren in Noord-Korea dat niemand ooit eerder heeft gezien", zei Trump richting Kim Jong-un.

De Amerikaanse president herhaalde dat het Amerikaanse nucleaire arsenaal in goede staat is. "Het is in tip-top-conditie", aldus Trump. "Niemand, dat geldt ook voor Noord-Korea, moet ons bedreigen." Hij kondigde ook aan dat de VS zijn raketverdedigingssystemen zal uitbreiden. Hij zal daar een miljardenbedrag voor vrijmaken.

De Amerikaanse president zei ook dat het zijn doel is de hele wereld van kernwapens te bevrijden. "De nucleaire dreiging is de grootste in de wereld. Dat geldt niet alleen voor Noord-Korea maar ook voor alle andere kernmachten. Maar zolang dat niet is bereikt, zullen de Verenigde Staten de sterkste en krachtigste kernmacht blijven", aldus Trump.

Trump: militaire oplossing staat klaar
Trump: militaire oplossing staat klaar (Foto: ANP)